• Ενδοκρινολόγος Διαβητολόγος Δρ. Έλενα Λάσπα

    Ενδοκρινολόγος Διαβητολόγος Δρ. Έλενα Λάσπα

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η ενδοκρινολόγος Ελένη Λάσπα γεννήθηκε στην Πρέβεζα.

Μέσω πανελληνίων εξετάσεων εισήχθη στην Ιατρική Σχολή  Αθηνών το 1990.

Μετά από γραπτό διαγωνισμό έλαβε και διατήρησε για όλη τη διάρκεια των σπουδών την υποτροφία του κληροδοτήματος  «Αντωνίου Παπαδάκη»

Μετά την αποφοίτηση της τον Ιούλιο του 1996 εκπλήρωσε την υπηρεσίας υπαίθρου, στην διάρκεια της οποίας πήρε απόσπαση για τις εφημερίες της στην μονάδα εμφραγμάτων του ΓΝ Πρεβέζης.

Εν συνεχεία ειδικεύτηκε για 2 έτη στην παθολογία ως προαπαιτούμενη εκπαίδευση για την κύρια ειδικότητα.

Εξειδικεύθηκε στην ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων  υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Α.Τσατσούλη.

Ολοκλήρωσε  το τελευταίο τμήμα της την ειδικότητας στο St.Mary’s Hospital του Λονδίνου,  όπου εξειδικέυθηκε στο υπερηχογράφημα τραχήλου και στις καθοδηγούμενες υπερηχογραφικά παρακεντήσεις όζων θυρεοειδούς αδένα.

Παράλληλα με την κλινική της δραστηριότητα στο Λονδίνο, συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα μελέτης της μεταβλητότητας παραγόντων κινδύνου για την  εμφάνιση διαταραχής ανοχής γλυκόζης και αθηροσκληρωτικής νόσου.

Μετά το πέρας της ειδικότητας παρέμεινε επιστημονικά ενεργή με την συμμετοχή της σε έρευνες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον καρκίνο του θυρεοειδούς, για τις ανάγκες της οποίας ανέλαβε μεγάλο αριθμό παρακεντήσεων όζων θυρεοειδούς.

Έχει  συμμετάσχει ως κλινικός ερευνητής  στην Διεθνή κλινική μελέτη Lantus HOE901/3505: ATLANTUS

Επίσης συμμετείχε ως ομιλητής  σε πλήθος ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.

Διεθνή επιστημονικά περιοδικά έχουν φιλοξενήσει δημοσιεύσεις της.

Το 2015 έγραψε το κεφάλαιο «Παραθυρεοειδείς αδένες και μεταβολισμός των οστών»  στο διαδικτυακό πόνημα «Σύγχρονο εγχειρίδιο Ενδοκρινολογίας» Δείτε εδώ.

Το 2016 έγραψε το κεφάλαιο “Pseudohypoparathyroid States”στην Εγκυκλοπαίδεια Ενδοκρινικών Νοσημάτων (Encyclopedia of Endocrine Diseases) Δείτε εδώ.

Το 2019 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Health Coach» του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ένα πρόγραμμα  το οποίο  προσφέρει γνώσεις  και εφόδια «προπονητή υγείας» ,ώστε ο ιατρός με  μοντέλα ειδικής προσέγγισης  και μεθοδολογίας  να ενδυναμώσει τον κάθε άνθρωπο να αλλάξει  βλαπτικές συνήθειες και συμπεριφορές  και να επιτύχει τους στόχους υγείας που θέτει.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών.

Μετά από εξετάσεις έγινε δεκτή ως μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού (Fellow of the European Board of Endocrinology, Diabetes and Metabolism).

Έχει πάρει πιστοποίηση (εκπαίδευση – εξετάσεις)για διενέργεια υπερηχογραφημάτων θυρεοειδούς και ενδοκρινών αδένων.

Από το 2021 είναι  συνεργάτης της Ενδοκρινολογικής Μονάδας του Πανεπιστήμιου Αθηνών (υπεύθυνος μονάδας ο ομότιμος καθηγητής παιδιατρικής και ενδοκρινολογίας Δρ. Γ. Χρούσος).

Από το 2006 -2022 διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στην Πρέβεζα και από το 2022 ως σήμερα στην Αθήνα

Digital Medicine

Γνωρίστε Την Υπηρεσία Digital Medicine

Επίσκεψη στον γιατρό μέσω βιντεοκλήσης ή τηλεφώνου – όταν παρεμβάλλεται μεταξύ τους απόσταση- με σκοπό την βελτίωση της υγείας του ατόμου

Είπαν για την Ενδοκρινολόγο Έλενα Λάσπα

Χρήστος Σταυροπουλος
12 Φεβρουάριος 2024
bessy bouterakou
7 Φεβρουάριος 2024
Stavros Tsirigotakis
16 Μάιος 2023
Mary Ven
7 Iούλιος 2022
Εξαιρετική γιατρός. Υπέροχος άνθρωπος.
George Anagnostopoulos
16 Μάιος 2022
Eξαιρετική γιατρός με γνώση του αντικειμένου της και μεγάλη εμπειρια. Ασχολήθηκε σε βαθος με την περιπτωσή μου.
Καλέστε μας
Στείλτε μας email